Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035

Uudessa kirjassani visioidaan ihannekuvaa digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta vuonna 2035. Käytännössä tarinaa kunnasta, jossa kaikki sujuu kuntalaisen kannalta mahdollisimman helposti ja hyvin. Kirjassa seurataan yhden perheen elämää kalenterivuoden ajan yhdistäen faktaa, fiktiota ja scifiä kiinnostavan tarinan muotoon.

Blogin kuvana käyttämääni mallinnusta olen avannut kirjan lopussa seuraavasti:

”Digitaalinen ja ihmisläheinen kunta 2035 -malli perustuu tekniseen kunta-alustaan, joka toimii alustojen alustana, erilaisten tietojärjestelmien integroitumisasemana. Tekninen kunta-alusta kerää ja analysoi kunnan toiminnasta, palveluista ja kuntalaisista koostuvaa kuntadataa. Tekninen kunta-alusta ja kuntadata luovat edellytykset toiminnalliselle kunta-alustalle, kunnan elävälle toimintaympäristölle ja vuorovaikutukselle. Kuntalaisen hyvinvointi muodostuu asumisesta, elinkeinoista, sivistyksestä, demokratiasta, infrastruktuurista ja liikkumisesta sekä SOTE-alueiden ja valtion palveluista. Kunnan vastuulla olevat kuntalaisen hyvinvoinnin osa-alueet on kytketty tekniseen ja toiminnalliseen kunta-alustaan sekä kuntadataan. Kuntalaisen hyvinvointiin vaikuttavia ilmiöitä ovat myös ilmastonmuutos, uudet teknologiat, yhteisöllisyys ja luonto.”

Kirjan valmistuminen ajoittuu syksyyn 2020, jolloin se alustaa kevään 2021 kuntavaaleja ja vaaleihin liittyvää keskustelua. Kirja pöllyttää vakiintunutta ja osin rajoittunutta käsitystä tulevaisuuden kunnasta, kunnan roolista ja toimintatavoista. Kirja on toteutettu yhteistyössä tulevaisuussuuntautuneiden kunta-alan kumppaneiden kanssa, joita ovat: CGI, Kuopion kaupunki, Istekki, Lempäälän kunta, Tiera, Tuusniemen kunta ja Kunnallisalan kehittämissäätiö.

Kirjan visio digitaalisesta ja ihmisläheisestä kunnasta on tarkoitettu keskustelun avaajaksi ja edistäjäksi. Kirjan sisältöä voidaan hyödyntää kuntien, kuntayhtymien, kuntien yhtiöiden ja kuntien sidosryhmien tulevaisuustyön tukena. Kirja julkaistaan 31.8.2020 ja verkkoversioon voi tutustua maksutta täällä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: