Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Digitalisaatio ratkaisee kaiken!

Odotukset niin julkisen talouden tasapainottamisesta, rakenteellisista muutoksista kuin myös asiakas- ja työntekijäkokemuksen parantamisesta perustuvat digitalisaatioon. Onni onnettomuudessa. Koronan vaikutuksesta yhteiskunnallisessa digitalisaatiossa harpattiin helposti muutama vuosi eteenpäin. Julkisella sektorilla päästiin miettimään asiakkaiden palvelemista ilman fyysistä kontaktia, minkä myötä riippuvuus ajasta ja paikasta on menettänyt merkitystään.

Digitalisaation hyödyt voivat olla teknisiä, toiminnallisia, taloudellisia, hallinnollisia, tiedollisia ja sosiaalisia. Digitalisaatio on globalisaatiota ja ekologista kestävyyttä. Digitalisaatio lähentää ihmisiä yli kaikkien rajojen ja tuottaa myönteisiä ympäristövaikutuksia. Digitalisaatio on myös demokratiaa. Digitalisaatio voi parhaimmillaan luoda kaikki ne välineet, joilla kuntien suurimmat haasteet ratkaistaan.

Parempien ja älykkäämpien kuntapalvelujen myötä digitalisaatio on yhä enemmän myös kilpailukykytekijä kuntien välillä. Kuntalaiset osaavat jo vaatia ja heidän pitääkin vaatia asuinkunnaltaan palvelumuotoja, joita muutkin kunnat tarjoavat. Digitaalinen kehitys on investointi, jonka tuotto mitataan toimivassa arjessa ja uusissa innovaatioissa.

Olen tiivistänyt alle kolme asiaa, joista sinun nykyisenä tai tulevana kuntapäättäjänä tulee huolehtia.

1. Pidä huolta, että digitalisaatio näkyy uudessa kuntastrategiassa läpileikkaavana voimana, joka koskettaa koko organisaatiota niin kuntalaisia, henkilöstöä kuin sidosryhmiäkin.

2. Kuntastrategia luo pohjan, jonka päälle lähdetään luomaan digitalisaation edistämisen tiekarttaa, määritellen toimenpidekokonaisuuksia, toimenpiteitä ja aikatauluja.

3. Strategian ja tiekartan jälkeen siirrytään toimeenpanoon, jalkautetaan yhdessä sovitut asiat sekä määritellään vastuut ja resurssit niiden eteenpäin viemiseen.

Tavoitteena on, että yhdessä nautimme muutoksesta sekä mahdollisuudesta ajatella ja toimia uudella tavalla! Digitalisaation suurimmat hyödyt mitataan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä, aloitettava on kuitenkin nyt.

Toni Auvinen Avarasti Oy tarjoaa asiantuntijapalveluja kunnille. Avarastissa rakennetaan kuntien tulevaisuutta ja edistetään kuntalaisten arjen sujumista. Tutustu Avarastiin osoitteessa: www.avarasti.fi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: